PAD

Interiors EV

 

The organisation of the flat has been completely transformed introducing a new hierarchy of the space and suiting it to the demands of the current owner for a more dynamic space. By modifying the accesses, the corridor has been implemented of the kitchen which is contained inside a wall unit that also outlines the access to the bedroom. It becomes a filter between the night zone and the day zone, guaranteeing at the same time a wide living room. The history which is an integral part of the building system is rediscovered revealing the elements hidden by heterogeneous following layers. The new image of the flat is simple and unique: the uniform floor in cement-based resin contrasts with the weaving of bricks and beams.

 

Project

ANK ARCHITECTS  Andrea Battistin, Andrea De Faveri, Manuel Marchesin, Mauro Striuli

Photography

Luca Casonato

Client

Private

Data

site: Padova, Italy

site area: 37 sqm

schedule: 2015 realization